Aino, Janne ja Maailmanpuu -grafiikat /// Lohjan kaupunki 2017

 

Ylpeä sinusta Annastiina! Ja onnellinen siitä, että sinun esteettinen kädenjälkesi piirtyy osaksi yhä useampien ihmisten arkisia ympäristöjä!

 

 

Minulta tilattiin grafiikat kotikaupunkini Lohjan paraatipaikalle, aivan keskiaikaista kivikirkkoa ja pääkirjastoa vastapäätä sijaitsevaan Anttilan kouluun / monitoimijataloon. Rakennuksessa sijaitsee myös Lohjan kaupunginorkesterin kotisali eli Laurentius-sali. Sisäilmaongelmainen Anttilan koulu remontoitiin perusteellisesti viimeisen vuoden aikana, ja uudistuksesta vastasi maineikas arkkitehtitoimisto P&R Arkkitehdit. Alkuvuodesta minulta kysyttiin, kiinnostaisiko lähteä suunnittelemaan grafiikkaa osaksi rakennuksen uutta sisustusta. Tottakai halusin ja otin tilauksen suurena kunniana vastaan!

Alkuperäinen tilaus oli Jannen muotokuvat lapsena ja aikuisena (Sibelius-saliin), mutta ehdotuksestani lapsi-Janne korvattiin muusan eli ylvään ja kauniin Aino Sibeliuksen muotokuvalla. Hänen sukuaan on asunut Virkkalassa, ja tietojeni mukaan myös Sibeliuksen perhe harkitsi muuttoa näille seuduille.

Jannen ja Ainon muotokuvat noudattavat samaa tyyliä, jota on nähty myös aiemmin suunnittelemassani tulevan Laurentius-talon ilmeessä. Grafiikat on painettu akustiikkalevyille, joten niillä on lisäksi käytännön funktio.

Yläkoululaisten käytössä olevaan ruokasaliin haluttiin soittimien kuvia. Ehdotuksestani nämä korvattiin Maailmanpuu-grafiikalla, joka kuvaa Lohjan kaupungin ylpeyttä, Suomen kauneinta puuta eli Paavolan tammea. Tyyli ja värimaailma yhdistävät sen myös tulevan Laurentius-talon ilmeeseen. Nuoret kiipeävät Maailmanpuun oksilla, keinuvat, juttelevat, nojailevat runkoon, lukevat sen varjossa. Mytologiassa maailmanpuu on ollut ihmisen elämän ja viisauden vertauskuva, jolloin se sopii mielestäni erinomaisesti koulu- ja kulttuurirakennukseen.

 

Asiakkaan tilaus:
  • Aino-grafiikka
  • Janne-grafiikka
  • Maailmanpuu-grafiikka

 

Toteutus:
  • teokset ovat vektorigrafiikkaa, jolloin se skaalautuu terävänä printtinä useiden metrien kokoiselle akustiikkalevylle

 

Asiakkaan kotisivuille:

www.lohja.fi

Tags
kuvitus & visualisointi