Paavolan tammi-teos /// Lohjan kaupunki 2017

 

Tämä on todella upea! Etenkin kun tuo valo tulee läpi.

 

Lohjan kaupunki tilasi minua suunnittelemaan Paavolan tammi -aiheisen reikäpeltiteoksen Anttilan koulun / monitoimijatalon pääsisäänkäynnin vieressä olevaan teatterin lavanostimeen.

 

Niille jotka eivät vielä ole Paavolan tammesta kuulletkaan, kerrotaakoon että se on epävirallisen virallisesti Suomen kaunein puu ja lohjalaisten yhteinen ylpeys. Toimeksiannon saatuani riensin heti ensimmäisen tilaisuuden tullen Lohjansaareen piirtämään tuota puuvanhusta (onneksi pakkasta oli vain muutama aste!) ja kotiin palattua maalasin tammesta teoksen. Myöhemmin pikselöin sen ja suunnittelin levyjen rei’itykset.

 

Reikäpeltien takana loistaa valot hämärällä / pimeään aikaan, jolloin tammi näyttää aivan erilaiselta eri vuorokaudenaikoina – koulupäivän tai illan konsertin aikaan. Jopa katselukulma muuttaa sitä, miltä oksisto näyttää tai hahmottaako lavanostimen kolmelle sivulle ulottuvaa tammea ensinkään. Minua ei haittaa, vaikka joku ei tässä tammea näkisi ollenkaan, suunnattoman suuri lyhty pääoven pielessä on joka tapauksessa ihana tervetulotoivotus astumaan sisään!

 

Mielestäni tämä teos vie Anttilan koulun julkisivun 2010-luvulle ja raikastaa osaltaan sen punatiiliverhoiltua julkisivua.

 

Asiakkaan tilaus:
  • Paavolan tammi -aiheinen reikäpeltiteos Anttilan monitoimijatalon lavanostimeen

 

Asiakkaan kotisivuille:

www.lohja.fi

Tags
kuvitus & visualisointi